+358405388132 marko@dropperbot.com

Mikä e-Coach?

e-Coachin historiaa ja Markon tarinaa.

Marko Vapa perusti e-Coachin vuonna 2000 ja se keräsi heti ensimmäisenä toimintavuotenaan sähköpostivalmennuksen piiriin satoja kestävyyslajien urheilijoita ja valmentajia. Ensimmäinen e-Coachiin palkattu etävalmentaja oli Markon seurakaveri SK Pohjantähdestä, tuleva suunnistuksen maailmanmestari Pasi Ikonen. Vuosien 2000-2003 aikana e-Coachin ydinryhmä tuotti noin 1000 valmennusartikkelia ja samalla e-Coach uudisti Suomen Suunnistusliiton ylemmän tason valmentajakoulutuksen. Nykyään e-Coachin oppeihin pääset tutustumaan mm. onlineverkkokurssein ja Jukola-ennakoin.


Hiihtosuunnistusmaajoukkue Ramsaun leirillä vuonna 2005.

Vuonna 2005 Markolla oli vuorossa uudenlaiset haasteet hiihtosuunnistusmaajoukkueen päävalmentajana ja Lapin urheiluakatemian rakentajana. Rovaniemelle perustettu urheiluakatemia vastaa noin 200 parhaan rovaniemeläisen urheilijan päivittäisvalmennuksesta ja se nivoi eri oppilaitokset yhteen monipuoliseksi palvelutarjonnaksi lappilaisille huippu-urheilijoille. Kolmivuotisen projektin myötä Lapin urheiluakatemian toiminta vakiintui ja siitä tuli yksi Suomen Olympiakomitean nimeämistä huippu-urheiluakatemioista. Samalla Markon työtehtävät alkoivat suuntautua yhä valtakunnallisemmiksi.

Hesa2006Päivällinen
Urheilumaailma.comia perustamassa 2006.

Nähtyään Rovaniemellä lisää todellisten huippu-urheilijoiden tarpeita Markolle syntyi ajatus valtakunnallisesta huippu-urheilijoiden palveluohjelmasta, joka muotoutui vuonna 2006 Urheilumaailma.comin urheilijaohjelmaksi. Urheilijaohjelma oli suunnattu lajinsa parhaille suomalaisille yksilölajien urheilijoille ja sen taustalla oli noin 20 suomalaisyritystä tarjoten osaamistaan ohjelmaan hakeneille ja valituille urheilijoille. Urheilumaailman toinen innovaatiokokeilu Ostopalautus näki myös päivänvalon vuonna 2007 ja sitä pilotoitiin Keski-Suomen alueella 2007-2010. Urheilijaohjelma ja Ostopalautus todettiin toimiviksi huippu-urheilijoille ja urheiluseuroille, joten olemme odottaneet milloin Olympiakomitea siihen suomalaisen urheilukentän vastaavana toimijana tarttuu.


Mikko ja Marko tekemässä verianalyysejä vuonna 2015.

Mikon kouluttauduttua USA:ssa verimikroskopistiksi vuonna 2006 elävän ja kuivan veren menetelmät tulivat osaksi kaksosten arkea. Vuonna 2012 perustettiin Droppi Veripalvelu Oy, joka tuottaa konenäköön perustuvaa kuivaveren analyysiä. Verimenetelmillä saadaan tavallista väestöä, aktiivikuntoilijoita ja urheilijoita hyödyttävää tietoa suorituskyvyn parantamiseen. 15 vuoden aikana veljekset ovat tehneet noin 15 000 analyysiä kuvaten mm. liiga- ja seurajoukkueita sekä yksilölajien huippuja ympäri maan. Suomeen kaksikko on kouluttanut noin 60 verikuvaajaa ja tällä hetkellä laajentuminen on käynnissä Eurooppaan.


Marko testaa kehotyyppiä Täysii-seminaarissa 2014.

e-Coachin punaisena lankana on kulkenut alusta asti kehon kuuntelu ja muut luonnonmukaisen urheilun valmennusmenetelmät, jotka ovat tiivistyneet erilaisten opinnäytetöiden myötä yhä tieteellisemmiksi kokonaisuuksiksi. Kehotyyppiosaaminen ja suorat veren mittausmenetelmät takaavat nopeamman, helpomman ja tarkemman eli paremman tavan valmentaa. Ota hyödyt irti ja klikkaa itsesi mukaan!