+358405388132 marko@dropperbot.com

Blood Analysis

KUIVAVEREN ANALYYSI / DRY BLOOD ANALYSIS

Kuivaveren analyysi tehdään sormenpääverinäytteestä ja se kuuluu täydentäviin hoitomuotoihin. Kuivaveren analyysissä mitataan seuraavat muuttujat:

Puhtaan veren tila (DB-BP%)

Veren puhtaus määritetään kuivaverinäytteestä puhtaan, punaisen veren suhteellisena pinta-alana koko veripisaran pinta-alasta. Puhtaan veren tilassa kuivuneen veren väri on kauttaaltaan punaista ja fibriiniverkko on tiivis. Veren puhtaus on yli 90 % ja lasko/senkka alle 10 mm/h. Puhtaan veren tilassa jatka samaan malliin kuin olet tähänkin asti elänyt. Puhtain veri on kasvissyöjillä ja niillä lihansyöjillä, jotka juovat emäksisiä nesteitä. Heikoin veri on alkoholisteilla, tupakanpolttajilla, valvojilla, ylipainoisilla sekä sairailla ihmisillä. Alhaisen pH:n happonesteiden juonti laskee myös veren puhtautta.

Kohonnut lasko (B-La)

Veren puhtaus on alle 80 % ja lasko koholla. Lasko suurenee mm. tulehduksissa, sidekudossairauksissa, kudosvaurioissa ja joissain syövissä. Laskon suuruus riippuu taudin aktiivisuudesta ja usein laskon arvoa käytetään seurannassa. Monissa pitkäaikaisissa tulehdussairauksissa kuten nivelreumassa ja muissa sidekudossairauksissa tulehdusreaktion aktiivisuus kudoksissa vaihtelee. Joskus tulehdus on äkäinen ja vaivaa enemmän. Esimerkiksi nivelreumassa suurentunut lasko merkitsee käynnissä olevaa nivelkalvon tulehtumista. Muissakin reumaattisissa tulehduksissa lasko kertoo paljon tilanteesta. Naisilla on hieman korkeampi lasko kuin miehillä ja raskauskin nostaa laskoa. Iän mukana lasko suurenee minkä vuoksi iäkkäämmillä viitearvot ovat korkeammat.

Laskon viitearvot ikäryhmittäin:
– 0–16 vuotiaat pojat ja tytöt 1–15 mm/h (millimetriä tunnissa)
– 17–29-vuotiaat miehet alle 10 mm/h ja naiset alle 20 mm/h
– 30–39-vuotiaat miehet alle 15 mm/h ja naiset alle 25 mm/h
– 40–49-vuotiaat miehet alle 20 mm/h ja naiset alle 25 mm/h
– 50–59-vuotiaat miehet alle 25 mm/h ja naiset alle 30 mm/h
– 60–69-vuotiaat miehet alle 25 mm/h ja naiset alle 35 mm/h
– 70–79-vuotiaat miehet alle 30 mm/h ja naiset alle 40 mm/h
– 80-vuotiaat ja sitä vanhemmat miehet alle 35 mm/h
– 80-vuotiaat ja sitä vanhemmat naiset alle 45 mm/h

Kohonneen laskon tilassa lisää luonnonsuolojen, kasvisten ja saven käyttöä ravinnossa sekä rajoita ylimääräistä liikkumista. Huuhdo kehoa nauttimalla emäksisiä / antioksidanttisia / ionisoituja nesteitä ja viherjuomia. Anna kehollesi aikaa korjata kudosvaurioita ja käsittele huolia ja murheitasi. Mittauta lasko/senkka lähimmässä terveyskeskuksessa ja selvitä tarkemmin miksi laskosi on koholla.

Magnesiumpuutos (Magnesium Deficiency) [Veriarvot: SVP, DVP, S-Kol, fS-Kol-HDL, fS-Kol-LDL ja S-Mg]

Näkyy kuivuneessa veressä harvana fibriiniverkkona tai vaaleanpunaisina alueina veripisaran keskivaiheilla. Liittyy verenkierron epätasapainotiloihin, matalaan tai korkeaan verenpaineeseen, korkeaan kolesteroliin ja lihaskramppeihin/suonenvetoihin. Magnesium on kehossa emäksisimpiä alkuaineita ja sen varastointipaikkana on lihaksisto. Magnesiumia käytetään mm. veren pH:n emäksisenä (yli 7) pitämiseen. Savi on tärkein luonnon magnesiumin lähde ja sitä saa myös jonkin verran luonnonsuoloista, raakakaakaosta, täysjyväviljoista, kaloista, pähkinöistä, vihreistä vihanneksista, omenoista, avokadoista, viikunoista, pavuista, linsseistä, persikoista ja aprikooseista. Magnesiumia kuluttaa hapan ja sokerinen ruokavalio, hapottavat elämäntavat kuten liiallinen liikunta, kovatehoinen urheilu, alkoholin, tupakan ja muiden päihteiden käyttö sekä maitotuotteiden runsas käyttö. Magnesiumia voit tankata esimerkiksi luonnonsuolatulla savivedellä, joka tehdään laittamalla 1 tl merisuolaa ja 1-2 tl savea litraan ja juomalla sitä päivän aikana janoon. Jos teelusikallinen tuntuu olevan liikaa eli tulee joko ummetuksen tai ripulin oireita niin aloita pienemmällä annostuksella. Saven voi myös sekoittaa puuroon, keittoon, jogurttiin tai vastaavan ruokaan. Pöytäsuola NaCl kannattaa jättää pois, koska siinä on vain kahta alkuainetta. Seltin- ja Pan-suolat eivät myöskään auta, koska ne sisältävät vain noin 5 alkuainetta. Tyypillisillä magnesium-tableteilla ei myöskään näytä olevan tehokkaampaa vaikutusta magnesiumpuutosprofiilin poistamiseen.

Kalsiumpuutos (Calcium Imbalance – Mineral Deficiency) [Veriarvot: fS-Ca, S-Mg ja S-D-25]

Näytteen keskeltä lähtee valkoisia säteittäisiä viivoja tai linjoja. Veressä on kalsiumepätasapaino. Kalsium liukenee luista ja sisäelimistä neutralisoimaan happoja. Piilevä kudoshappamuus, alkaalisten puskureiden puutos ja/tai mahdollinen kilpirauhasen / lisäkilpirauhasen toimintahäiriö. Voi näkyä kehossa myös jalkateräkramppeina, hiustenlähtönä tai osteoporoosina. Kalsiumia on paljon lehtikaalissa, manteleissa, pinaatissa, lantussa, ruusunmarjassa, basilikassa ja oreganossa. Kalsiumin imeytymistä edistävät magnesium, pii, alumiini, strontium ja fosfori, joita saa savesta ja merisuolasta. Myös D-vitamiinin lisääminen auttaa kalsiumin imeytymisessä. Suositeltava D-vitamiinin muoto on D3 eli kolekalsiferoli. Voit juoda esim. teelusikallisen savea ja merisuolaa liuotettuna litraan vettä kerran päivässä. Jos teelusikallinen tuntuu olevan liikaa, voit aloittaa pienemmällä annoksella ja edetä pikku hiljaa. Pöytäsuola NaCl kannattaa jättää pois, koska siinä on vain kahta alkuainetta. Tämä profiili on yleisin urheilijoilla ja liikalihavilla.

Lymfaattisen järjestelmän ja/tai hartioiden, niskan, kurkun tai pohkeiden ongelmat (Lymphatic, Bone and/or Shoulder, Neck, Throat or Calves Challenge) [Veriarvot: L-Lymf ja B-Lymf]

Näkyy kuivuneessa veressä valkoisena renkaana lähellä veripisaran ulkoreunaa. Liittyy lymfaattisen järjestelmän eli imusuoniston ongelmiin, turvonneisiin tai arkoihin imusolmukkeisiin, liikunnan puutteeseen tai liian kovaan liikuntaan, kipeään kurkkuun tai niskaan tai kipuun pohkeissa. Ennakoi flunssaa tai vastapodettua flunssaa tai yskää. Voi myös liittyä liian kovatehoiseen liikuntaan ja urheiluun tai määrällisesti liian korkeaan fyysiseen aktiivisuuteen tai seisomatyön tekemiseen. Lisää venyttelyä, voimistelua tai tanssia. Käy lymfahieronnassa tai hypi kevyesti trampoliinilla, jolloin lymfasuonisto aktivoituu. Kaikenlainen, helppo hapellinen ulkoliikunta on hyväksi lymfasuonistolle kunhan liikunta pysyy helppona. Myös viherravinto ja marjat auttavat lymfaa puhdistumaan. Laulaminen avaa myös kurkun ja rintalastan aluetta. Hiero niska-hartioiden aluetta.

Kilpirauhasen liikatoiminta tai umpieritysrauhasten epätasapaino (Endocrine Imbalance) [Veriarvot: S-T3, S-rT3, S-T3-V, S-T4, S-T4-V ja S-TSH]

Näkyy kuivuneessa veressä koholla olevana vaaleanpunaisena alueena, jonka ulkoreunoilla on poispyyhkiytynyttä fibriiniä / sidekudosta. Kilpirauhanen, lisäkilpirauhanen ja/tai haima ovat epätasapainossa ja tyroksiinin eritys voi olla korkealla. Kilpirauhasen toimintaa vahvistavat hivenaineet seleeni, jodi, kupari ja sinkki sekä B-vitamiinit, C-vitamiini ja D-vitamiini ja riittävä unensaanti. Stressi heikentää kilpirauhasen toimintaa. Seleeniä saat mm. sipulista, tonnikalasta ja pähkinöistä sekä kalasta, täysjyväviljatuotteista, parsakaalista, persiljasta ja valkosipulista. Sinkkiä saat mm. täysjyväviljatuotteista ja kuivatuista pavuista. Tupakka, alkoholi ja kahvi vähentävät sinkin osuutta elimistössä. Kuparia saat oliiveista, pähkinöistä, soijasta, suklaasta ja aprikoosista. B-vitamiineja saat esim. parsakaalista tai kukkakaalista. Kookosöljyn syönti kiihdyttää kilpirauhasen toimintaa, joten on suositeltavaa kilpirauhasen vajaatoiminnasta kärsiville. Historian kirjoista voidaan todeta, että aikakaudella, jolloin ihmiset käyttivät puhdistamatonta suolaa ei kilpirauhassairauksia tunnettu. Joten juo päivittäin litra vettä, jossa on teelusikallinen merisuolaa. Jos teelusikallinen tuntuu olevan liikaa, voit aloittaa pienemmällä suolamäärällä ja edetä pikku hiljaa. Tämä profiili on yleisintä iäkkäillä ihmisillä.

Lisämunuaisten stressi (Adrenal Stress) [Veriarvot: S-Korsol ja P-AdrNor]

Näytteen keskellä näkyy 10-40 mikronin kokoinen lumimyrskymäinen valkoinen alue. Liittyy stressiin, liialliseen työskentelyyn, liian vähäiseen unensaantiin, henkiseen väsymykseen, huoliin, fyysiseen ylirasitukseen, sokeripitoiseen ruokavalioon tai liialliseen kahvinjuontiin. Lisämunuaisten stressi voi myös johtua mineraalien tai B- ja C-vitamiinien vähyydestä ruokavaliossa. Juo luonnonsuolattua savivettä päivittäin tai lisää niitä ruokiin, lepää, lomaile ja lakkaa huolehtimasta sekä vähennä työläältä tuntuvia töitä. Iloitse elämästä!

Maksan stressitila/Parasiitit (Liver Stress/Parasites) [Veriarvot: S-AFOS, S-ALAT, S-ASAT, S-Gt ja S-Ferrit]

Hieman loitompana näytteen keskustasta näkyy mustia läikkiä tai tummia renkaita valkoisten läikkien ympärillä. Kehossa on maksan stressi tai loisia. Maksan stressin lähteitä ovat erilaiset päihteet, lääkkeet ja myrkyt sekä lievempinä kuormittajina kahvi, sokerinen ruokavalio, lisäravinteet ja sienet. Mahdollisia parasiittien/loisten lähteitä ovat raaka kala, proteiinien liian heikko kuumentaminen, lemmikkieläimet, matkustaminen ulkomailla, heikko vesijärjestelmä tai heikentyneet valkosolut. Vähennä alkoholin, lääkkeiden, kahvin, makeisten ja lisäravinteiden kulutusta ja/tai tupakointia sekä lisää Omega-3&6 rasvojen osuutta ja monen väristen kasvisten syöntiä sekä luonnonsuolatun saviveden juontia. Syö esim. porkkanoita, mustikoita, vesimeloneja, voikukkia, sipulia tai valkosipulia. Maksan puhdistuskuureja voi toteuttaa kylmäpuristetuilla oliivi-, pellavasiemen- tai kookosöljyillä sekä luonnonsuolojen juonnilla. Huutaminen ja vihastuminen ovat myös keinoja auttaa maksan toimintaa.

Ruoansulatuselinten kuormitustila (Abdominal Organ Stress) [Veriarvot: fS-Urea, S-Krea ja B-Gluk]

Paikallisia proteiinimassakuvioita näkyy hieman loitompana näytteen keskustasta. Liittyy pernan, munuaisten, haiman tai vatsalaukun stressitilaan. Vatsalaukku pilkkoo ruokaa suolahapon avulla ja suolahappo tuotetaan suolasta. Jos siis vatsasi on kipeä, niin syy voi olla luonnonsuolojen vähyydessä.

Suoliston kuormitustila – myrkytystila (Bowel Toxicity)

Näytteessä on tumma keskus ja/tai kimppu 10 – 40 mikronin kokoisia proteiinimassakuvioita. Ohut- ja paksusuolessa on toksiineja, mahdollisesti vaurioita suolinukassa tai taskumaisia pesäkkeitä suolistossa, huono tai epäsäännöllinen suolen tyhjentyminen ja huono ruoansulatus aiheuttaen ilmavaivoja ja kipua. Juo joka aamu litra vettä, johon on lisätty teelusikallinen merisuolaa ja/tai savea ja jos syöt lihaa, niin vähennä lihansyöntiä ja syö enemmän kalaa.

Sukupuolielinten epätasapaino (Reproductive Imbalances) [Veriarvot: S-PSA ja S-PSA-V/T]

Näytteen keskellä näkyy yksi tai kaksi 10 – 40 mikronin kokoista proteiinimassakuvioaluetta. Liittyy miehillä ongelmiin virtsarakossa ja/tai eturauhasessa ja naisilla ongelmiin kohdussa, kohdunkaulassa, munasarjoissa tai virtsarakossa. Tähän kuuluvat myös tunne-elämän epätasapaino. Parsakaali, kukkakaali ja Omega-3-rasvat auttavat eturauhasongelmiin. Omega-3:sta saa esim. manteleista ja kylmäpuristetuista öljyistä. Jos kärsit kuumista aalloista, niin käytä kylmäpuristettua pellavasiemenöljyä. Myös suolojen vähyys yhdistetään sukupuolielinten epätasapainoon.

Piilevä tulehdustila (Latent Inflammation) [Veriarvot: B-La ja P-Fibr]

Näkyy valkoisina veripisaroina osassa näytteen veripisaroista. Tunnetaan myös nimillä hiljainen tulehdustila tai matala-asteinen tulehdustila. Voi myös johtua viimeaikaisesta flunssasta tai raskaudesta. Nesteytä kehoa viherjuomalla, merisuolalla ja savella. Syö tomaatteja, kurkkuja, salaatteja, greippejä ja vesimeloneja sekä muita viherpitoisia kasviksia ja marjoja.

Krooninen tulehdustila (Chronic Inflammation) [Veriarvot: B-La ja P-Fibr]

Näkyy valkoisina veripisaroina läpi koko näytteen kaikissa veripisaroissa. Kuvastaa vakavaa piilevää kudosten happomyrkytystä ja huomattavaa solujen hajoamistilaa. Sairauksia, joissa veri on muuttunut valkoiseksi, ovat esimerkiksi erilaiset syövät ja aplastinen sekä hemolyyttinen anemia. Karsi ruokavaliosta kaikki hapottavat ruoat esim. liha, kahvi, alkoholi, limsat ja maitotuotteet. Nesteytä kehoa viherjuomalla, merisuolalla ja savella. Syö tomaatteja, kurkkuja, salaatteja, greippejä ja vesimeloneja sekä muita viherpitoisia kasviksia ja marjoja.

Lisätiedot

Tarkempaa tietoa kuivaveren analyysistä löydät Dropperbotista.

Tarkempaa tietoa elävän veren analyysistä löydät tulosraportista.